UV zaklampen


UV zaklampen

UV zaklampen

UV is de afkorting van ultraviolet, een elektromagnetische straling die voor mensen niet waarneembaar is. Ultraviolet licht heeft een golflengte tussen 100 en 400 nanometer en wordt ook toegepast bij zaklampen. In de meeste gevallen gaat het om een golflengte van 320-400 nanometer (UV-A of lange golven).

Diverse toepassingen.

UV zaklampen zijn multifunctioneel en worden voor diverse toepassingen gebruikt, zowel professioneel als recreatief. Zo zijn uv zaklampen onmisbaar bij het opsporen van vals geld en fraude met documenten, en tijdens forensisch onderzoek voor het opsporen van lichaamvloeistoffen. In de horeca wordt ultraviolet licht ook gebruikt voor controles op hygiene. Andere toepassingen van uv zaklampen zijn onder andere het opsporen van olie lekkages in de industrie en als hulpmiddel bij de restauratie van kunstwerken.

Uiteraard kennen wij UV als de manier om boodschappen te verbergen die alleen met behulp van een UV lamp zichtbaar worden! Vooral bij nachtcaches is deze manier van waypoints maken erg populair.

Let op:

Langdurige blootstelling aan uv-straling kan schadelijk zijn voor de huid en ogen.
Kijk daarom nooit direct in de led van een UV zaklamp, en gebruik de lamp niet langer dan noodzakelijk.

Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »